Тъканни детски килимчета за игра

Тъканни детски килимчета за игра

Тъканни детски килимчета за игра. Изработени са от плат. Те са с по-малък размер, разнообразие от дизайни (могат да бъдат квадратни, кръгли, овални, във формата на цвете и т.н.). Най-важното – мекота, топлина и максимална безопасност. За допълнителна защита на детето, някои модели са снабдени с ограничителни брони. Също така такива продукти често са оборудвани с подвижни дъги, върху които са фиксирани висящи неща за шумолене, пищялки и разни други играчки.

Тъканни детски килимчета за игра

Развиващо се детско килимче от поливинилхлорид – идеален за по-големи деца (от 1 година). Такива продукти имат предимно правоъгълна форма и много по-голяма площ, така че детето получава увеличено пространство за игра. Повърхността на PVC на тези детски килимчета за игра не пропуска влага. Лесно се почиства от мръсотия и се измива, което Ви позволява лесно да се отървете от следите от детското творчество: независимо дали е размазана боя, трохи или локва.

Предимството на такива модели детски килимчета за игра е, че те имат ярък атрактивен дизайн от двете страни. Поради това, когато детето се умори да гледа една рисунка. Достатъчно е просто да обърне лицевата страна на детското килимче за игра и детето ще има нова детска площадка за забавление и развитие едновременно.

Какви функции изпълнява детският килим за развитие и от каква възраст може да се използва?

От момента, в който бебето започне да проявява активен интерес към света около себе си. Наблюдава предмети в близост до него, протяга ръце към тях, можете спокойно да купите детско килимче за бебета.

За най-малките деца, от раждането до 6 месеца, опцията с арки върху детското килимче за игра  е оптимална. Гледайки ярки висящи играчки и докосвайки ги, бебето ще се научи да държи по-добре главата си, да сяда, да се преобръща и да става. Освен това детското развиващо се килимче се справя отлично със следните задачи:

  • -осигурява комфорт и безопасност, докато детето е будно;
  • -учи да разпознава цветове и форми;
  • -развива сензорни умения, концентрация и фокусиране на зрението;
  • -тренира слуха (поради използването на шумолене и скърцащи играчки).

Кога бебето започва да сяда и пълзи уверено, е добре да му вземете килимче за игра от класически тип, под формата на правоъгълно платно без дъги. Ярките цветове и приятната текстура на повърхността на детския килим за игра осигуряват не само голямо удоволствие, но и удобно забавление.

Тъканни детски килимчета за игра
Scroll to top