Съвети за поддръжка и грижи за килими

Съвети за поддръжка и грижи за килими

Съвети за поддръжка и грижи за килими. Може да изглежда, че нашите килими образуват доста мъх през първите месеци на употреба, но след известно време и редовно почистване с прахосмукачка този проблем се решава.Това натрупване на мъх е специфична характеристика на вискозните килими с висок косъм и за съжаление е неизбежно. Искаме специално да уточним, че образуването на мъх не е свързано със загубата на косъм, а е свойство на самата вискоза и в резултат на това не се счита за брак.

Как да различим ръчно изработения килим от машинния

Можете лесно да определите дали наистина имате пред Вас ръчно изработен килим. За това ще трябва да извършите следните действия:

  • Обърнете килима от дясната страна, огънете го успоредно на ресните.
  • Раздалечете купчината, така че да можете да видите основата на купчините.

В ръчно изработения килим ще се виждат възлите, които държат купчината. В машинния килим купчината е ватирана с отделна нишка и издърпването на отделна купчина не е трудно.

Обратната страна на машинния килим има шевове и е много различна от лицевата страна. При ръчно изработените килими разликата не е толкова очевидна.

Ресните на машинно изработения килим се пришиват, а при ръчно изработения килим това е продължение на основата, тоест това са нишки на основата, излизащи от края на изделието.

Нашият онлайн магазин предлага истински ръчно изработени килими, произведени в различни страни по света. Предлагаме и килими по поръчка. Стараем се да задоволим и най-претенциозния вкус и да осигурим всичко необходимо за създаване на красота и уют дори в най-елитния интериор.

Съвети за поддръжка и грижи за килими и инструкции

За да може килимът Вида издържи чист наистина дълго време, трябва да следвате няколко прости правила. Ако видите, че килимът не изглежда както преди, най-вероятно е време да използвате услугите на специалисти. Професионалната грижа за килима ще Ви помогне да го предпазите от евентуална повреда на продукта и загуба на първоначалните му качества. Моля, имайте предвид, че продуктите за килими с естествена купчина са особено взискателни в грижата. Най-често това е памук, коприна, вълна, сизал, вискоза и др..

Съвети за поддръжка и грижи за килими
Scroll to top