Предимства и видове септични ями

Предимства и видове септични ями

Предимства и видове септични ями. Много предприятия се занимават с производството на септични ями, а местните модели са особено популярни сред руските летни жители. Всеки тип има свои собствени конструктивни характеристики, като повечето модификации осигуряват пълен цикъл на почистване „без изпомпване“, има и модификации, чийто принцип на работа прилича на дренажна яма. Изборът зависи от много фактори: сезонност на пребиваване, брой жители, площ на обекта и други.

Има септични ями, изработени от бетонни пръстени, метал и пластмаса, за производството им се използва стоманобетон и дори някои налични материали, като автомобилни гуми, например. Нека да разгледаме най-често срещаните видове системи за отвеждане на отпадъчни води.

С появата на септичните ями и особено на съвременните им модификации количеството работа, извършвана от канализационните машини, намаля. Повечето системи за обезвреждане изискват тяхната намеса не повече от веднъж на всеки 10-15 години и дори тези, които работят с изпомпване, не изискват постоянна поддръжка, какъвто е случаят с помийните ями.

Сред предимствата на системите за рециклиране на отпадъчни води може да се подчертае и възможността за спестяване на напояване, тъй като пречистената вода може да се използва повторно. Жителите също не изпитват дискомфорт, свързан с неприятни миризми – те просто отсъстват.

Каним Ви да се запознаете с основните видове септични ями в частен дом.

Устройства тип съхранение (устройства)

Септичните резервоари за съхранение са отделен тип устройство, тяхната „бюджетна“ опция. Това е идеално решение за системи, инсталирани в крайградски зони, които не се използват през зимата. Ако идвате периодично във вашата дача и не използвате вана, пералня или други домакински уреди, освен това няма смисъл да харчите много пари за скъпо местно канализационно оборудване с пълен цикъл.

Принципът на действие на резервоарите за съхранение е утаяване на отпадъчните води и след това отстраняване на утайката с помощта на канализационно оборудване. Дизайнът на устройства от този тип може да се нарече примитивен и се състои главно от външен тръбопровод и резервоар за утаяване на течността.

За да се предотврати връщането на течността, някои модели са оборудвани с възвратен клапан и дори аларма, предупреждаваща, че контейнерът е пълен и трябва да се почисти.

Предимства и видове септични ями
Scroll to top