Още за ролетните гаражни врати

ролетните гаражни врати

В повечето случаи конструкцията е изцяло изработена от алуминий, само корпусът на кутията ще бъде стоманен. Тези ролетните гаражни врати са по-евтини от секционните, много компактни, могат да се поставят в почти всеки отвор.

Ролетните гаражни врати

Може да се боядисват в различни цветове, включително с дървесен ефект. Те могат да блокират отварянето до 6 метра, можете да инсталирате електрическо задвижване, дистанционно управление, устройство за ръчно аварийно отваряне или да се ограничите до ръчно повдигане.

Обърнете внимание колко малко място е необходимо за монтаж и колите могат да бъдат паркирани близо до платното, от двете страни, портата няма да повреди тялото, защото се движат вертикално. Формата на отвора на тези гаражни врати също е маловажна – арка, със скосени ъгли, повърхностният монтаж ще блокира всеки отвор.

Варианти на профили за ролетни щори

Профилът е в основата на ролетната щора. Първо го избират, след което избират пълен комплект за него (гуми, валове, кутия, електродвигател). Има три вида – пенопълна, екструдирана и едностенна стомана. На снимката вдясно ясно се виждат разликите в дебелината между профилите, както и между сандвич панела и секционните гаражни врати.

Профилите се свързват един с друг благодарение на ключалките, като просто се обличат една върху друга. Само профилите с пяна могат да задържат топлината, но не препоръчваме да поставяте ролетни щори при гаражните врати в топъл гараж, топлината ще излезе навън, а в студено време те също ще бъдат покрити със скреж.

Предимства на този вид гаражни врати:

Компактен дизайн, възможност за вграждане в почти всеки отвор. Ако няма място вътре, те се монтират в отвора. Отличен външен вид, устойчивост на корозия. Фабриките Alutech и Dorkhan произвеждат висококачествено боядисване на алуминиеви части, портите няма да загубят външния си вид дори след 10-15 години.

Възможност за управление както ръчно, така и електрически от дистанционното. Единственият вид, който не се нуждае от покрив или навес, кутията предпазва от сняг и дъжд.

Недостатъците на тези гаражни врати са:

От предимствата идват и недостатъците. На първо място, това са студени гаражни врати. Не можете да ги поставите в отопляем гараж, те ще замръзнат. Чувствителни към натоварване от вятър, ако изберете грешен профил, те ще излетят при първия ураган.

Подложено на износване на платното, след 5 години интензивна употреба, малки ожулвания ще бъдат забележими върху тъмното платно. Като цяло, поради миниатюризацията на частите, тези гаражни врати често трябва да бъдат ремонтирани и обслужвани.

Още за ролетните гаражни врати

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top