Как да отпушите мивката в банята си без химикали

отпушване на канали София

Въпреки че справянето със запушена мивка в банята може да е дразнещо, не е задължително да използвате силни химикали, за да разрешите проблема. Вашата мивка в банята може да бъде отпушена по редица ефективни методи без използването на химикали и отпушване на канали София.

Ето няколко техники, които можете да използвате за отпушване на канали София:

Използвайте бутало: Буталото е евтин и ефективен инструмент за почистване на препятствия от мивки. Започнете, като добавите достатъчно вода към мивката, за да покрие главата на буталото. Поставете буталото над дренажа, натиснете го силно и след това бързо го вдигнете. Повторете тази стъпка няколко пъти, докато запушването се изчисти.

Опитайте да използвате дренажна змия

Дълъг, гъвкав инструмент, който можете да използвате за отстраняване на запушвания, е дренажна змия, обикновено наричана водопроводна змия. Змията трябва да се пъхне в канала и да се усуче, за да хване препятствието. За да премахнете препятствието, бавно издърпайте змията навън.

Използването на телена закачалка е алтернатива, ако нямате дренажна змия. Изправете закачалката, след това огънете единия край, за да създадете малка кукичка.

Използвайте куката, за да бръкнете в канализацията и да вземете всякакви косми или остатъци, които може да са причината за запушването.

Почистването на P-сифона е важно, защото той предпазва боклука от навлизане във вашата водопроводна система, като го улавя в огъната тръба под мивката. P-уловителя може да се запуши с времето, което може да причини пълно запушване или забавено изпразване.

Поставете кофа под мивката, за да съберете разлятата вода, преди да почистите P-сифона, като го развиете и изчистите всякакви възможни отломки.

Изсипете чаша сода за хляб в канализацията, след това чаша гореща вода, като използвате този метод. Изсипете допълнително гореща вода в канала, след като оставите сместа да престои няколко минути. Всички препятствия, които може да присъстват, могат да бъдат разбити и отстранени с тази техника.

Една чаша оцет и сода за хляб, комбинирани в равни части, трябва да работят като почистващ препарат за канализация. След като го оставите да престои известно време, изплакнете го с гореща вода, като го излеете в тоалетната. Всички препятствия, които може да присъстват, могат да бъдат разбити и отстранени с тази техника.

Ако никои от гореизброените методи не помага се обърнете към лицензирана ВиК фирма за отпушване на канали за София

Как да отпушите мивката в банята си без химикали

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top