Отпушване канала на мивката – 1

отпушване канала на мивката

В повечето случаи дори сложно отпушване канала на мивката може да бъде победено от Вас сами. При леко запушване, когато водата тече в канализацията,  но не напълно, може да помогне силна гореща струя от крана. Необходимо е да оставите водата включена за 20 мин. През това време малък слой мазнина в тръбата ще се разтвори.

Ако дренажният отвор на канала, който искате да отпушите е направен от пластмаса, не трябва да наливате твърде гореща вода там (не по-висока от 60 градуса). Дори стръмна вряща вода е подходяща за метални сливи.

Този прост метод помогна ли Ви за отпушване канала на мивката? В тази статия ще разгледаме други възможности за отстраняване на запушване в мивката с домашни средства.

Импровизирани средства за отстраняване на запушвания в мивката

Можете да премахнете запушването в кухнята механично или с помощта на химикали. Понякога простите народни рецепти се справят с проблема. Съставките могат да бъдат намерени във всяка кухня.

  • Сода, сол или оцет

Такива средства са подходящи, ако тапата в тръбата е незначителна. Те вършат отлична работа за премахване на неприятните миризми от канализацията.

Сол + сода. Ще ви трябва чаша сода и ½ чаша едра сол. От тези съставки е необходимо да се приготви воден разтвор и да се излее в дренажния отвор. Изчакайте около 10 минути и пуснете гореща вода с голяма струя.

Сода + оцет. В лулата се налива пълна чаша сода. След това там се добавя хапка в същото количество (таблица 9%). След половин час изсипете вряща вода в канала.

Сода + сол. В равни пропорции вземете двете съставки и ги изсипете във водопровод. Не пускайте водата до сутринта. След това разтворете състава с гореща струя. Можете да замените содата с лимонена киселина.

Не наливайте вряла вода в пластмасовия дренажен отвор, за да не го повредите.

Домакински химикали за отпушване канала на мивката

Можете да премахнете запушването на кухненската мивка със специално средство под формата на гел, прах или течност. Кой е подходящ зависи от материала на повърхността, която ще се почиства, степента на замърсяване също има значение.

Отпушване канала на мивката – 1
Scroll to top