Няколко причини да изберете кръгли килими за всекидневна

Няколко причини да изберете кръгли килими

Няколко причини да изберете кръгли килими. Мислите ли да експериментирате с формата на килим във вашата всекидневна? Може би сте уморени от едни и същи стари правоъгълници, квадрати и прави ъгли – искате да разнообразите нещата малко. Може би имате необичайно пространство, където никой друг килим няма да пасне, или може би искате да създадете драматично въздействие върху гостите.

Няколко причини да изберете кръгли килими

Килимите с кръгла площ за всекидневна са страхотно допълнение към вашето пространство, носейки естетически и функционални предимства. Те допълват други извити предмети и създават просторна, но уютна атмосфера. Влезте в неизвестното и разберете за тези и много други предимства! Причини да използвате кръгли килими за всекидневната:

Подчертайте извитите структури

Ако имате извита стена, подобрете тази смела архитектурна характеристика с кръгъл килим. Това ще внесе кохерентност и плавност в стаята, докато погледът преминава през извитата геометрия. Използването на правоъгълен килим с такива структури няма същото въздействие и може да накара пространството да се почувства затворено или несвързано. Кръгъл килим допълва усещането за откритост, което създават тези структури. Това също работи, ако имате извити мебели, като дивани. Поставянето на артикула около дъгата на вашия кръгъл килим ги обединява идеално.

Създайте илюзията за пространство

Ако имате малък апартамент с ограничени квадратни кадри, кръглият килим помага да се отклони от усещането за затвореност, което малките стаи могат да предизвикат. Извивките създават илюзията за пространство, тъй като фокусират вниманието от ъглите и ръбовете, омекотяват структурата и създават усещане за плавност.

Разделете пространството

Кръглите килими ви помагат да разделите голяма всекидневна, където искате да обособите отделни зони. Същото важи, ако вашето жилищно пространство е с отворен план и искате ясно разделение между кухня, всекидневна зона, трапезария и т.н. Уверете се, че всички мебели за секцията са поставени върху килима – това прави разделението ясно. Малките кръгли килими вършат чудеса за разделяне на малки площи като кът за учене.

Направете кръглите обекти да се открояват

Ако имате кръгла маса или други кръгли предмети, които искате да привлечете вниманието, кръгъл килим е решение. Поставете един отдолу, като се уверите, че елементът отгоре е центриран. Не става въпрос обаче само за подчертаването на един ключов кръгов елемент. Кръглият килим работи в хармония с други кръгли и сферични аксесоари, като огледала, осветителни тела, възглавници, свещи и вази. Той отразява тези елементи и внася последователност в дизайна.

Създайте фокусна точка

Кръглите килими могат да подчертаят фокусната точка на стаята. Тъй като формата им е различна, те привличат вниманието към мястото, където са поставени. Например голям, центриран под полилей, създава драматично въздействие. Или какво ще кажете под роял? Може би акцентът във вашата всекидневна е масичка за кафе с уютен фотьойл от двете страни. Поставянето на тази мебел върху кръгъл килим създава гостоприемна, лична нотка, сякаш зоната е в балон. Ключът е да се уверите, че всички мебели за тази фокусна зона се побират на килима с малко допълнително пространство. Ако виси от ръбовете или изглежда разхвърляно, това няма същия мощен ефект.

Добавете интерес

Като всеки акцент, вашият килим има потенциала да създаде смел цвят, добавяйки интерес към пространството. За нещо минимално, опитайте да поставите черни кръгли килими върху бял под и обратно. В правоъгълна или квадратна стая нейната форма я отличава, добавяйки ново измерение на контраста.

Няколко причини да изберете кръгли килими за всекидневна
Scroll to top