Механични пътеки за бягане и техните характеристики

Механични пътеки за бягане

С какво се отличава механичната бягаща пътека?

Механични пътеки за бягане. Не е тайна, че по време на кризата не всеки начинаещ спортист е готов да инвестира максимални средства в закупуването на скъпа, многофункционална пътека за бягане.

Това е един от най-простите, практични и в същото време евтини видове бягащи пътеки.

Може да се сравни със стари мобилни телефони, които не се чупят, когато се ударят в стена. Те работят вечно. Но в същото време тяхната функционалност, в сравнение с модерните съвременни бягащи пътеки, може да се нарече основна.

Механични пътеки за бягане и техните характеристики

Натоварването на бягащата пътека от този тип се определя от масата на участващия човек и създадената от него сила на триене. Можете да променяте нивото на трудност на бягащата пътека по най-елементарния начин – чрез промяна на наклона. Повишена степен на повдигане на относителната хоризонтална равнина? Става все по-трудно да бягаш!

Сред предимствата на пътеките за бягане от механичен тип си струва да ги подчертаем:

  • -Ниска цена;
  • -Относителна компактност и ниско тегло (кг);
  • -Независимост от наличието на източник на енергия (искате ли да спортувате на чист въздух във вашата селска къща?)

Отрицателни страни на бягащата пътека:

  • -Абсолютният минимум допълнителни функции;
  • -Намаляване на темпото в момента на умора на ученика;
  • -Претоварване на ставите, което е малко вероятно да бъде избегнато.

Нека поговорим за третия тип спортни единици. Недостатъците на механичните бягащи пътеки са изброени по-горе. Но за да не се “отстъпи механиката” и да се подобри потенциалът и комфортът на устройството, независимо от мрежата, бяха разработени магнитни бягащи пътеки.

По-подробно за магнитните пътеки за бягане

Най-лесно е да разберете принципа на работа на бягащите пътеки от този тип, като сравните този тип спортен уред с простата механика. В него, както разбираме, начинаещият спортист сам бута платното с краката си, а спиращото действие се осигурява от силата на триене на платното. Оказва се, че тренировката протича, така да се каже, в режим „шут / спиране“.

Механични пътеки за бягане и техните характеристики
Scroll to top