Как да се справим съв спешен случай на ВиК авария

ВиК авария

Какво се счита за ВиК авария?

Въпреки че някои дренажни проблеми се появяват с течение на времето (като бавно пълнеща се вана), някои спешни случаи с дренаж възникват бързо и, ако не бъдат решени, могат да причинят допълнителни щети и ВиК авария.

Има много различни спешни ВиК аварии, които може да ви се случат. Някои от най-честите спешни случаи са запушена дренажна тръба, която не позволява използването на душ или вана, блокирани канали или септични ями, или всякакви проблеми, свързани с липса на правилно водоснабдяване или внезапни наводнения. Запушен дренаж, канализационна линия и теч на вода могат да причинят големи щети на жилището ви, което е главоболие, което никой не иска да понесе. Колкото по-дълго чакате, толкова по-голямо става безпокойството и често срещаните проблеми с дренажа могат лесно да се превърнат в спешен случай, като например наводнен дом.

Блокирана тоалетна и запушени тръби са само спешен случай, ако въпросното устройство пречи на вас, вашия персонал, клиенти или вашето семейство да можете да използвате тоалетна или основен канал.

Ако случаят е такъв, това определено са спешни случаи, тъй като ще искате да поправите запушена тоалетна възможно най-скоро, за да предотвратите натрупване на канализация, което е опасност за здравето.

Нека разгледаме по-подробно всеки от тези проблеми, предизвикващи ВиК авария

Какво причинява запушен канал?

Запушените канали се дължат предимно на запушени тръби. Този процес може да дойде от натрупване на отломки за дълги периоди от време или честото отлагане на материал в дренаж, който непременно ще причини запушвания. Коса, храна, мазнини и мазнини, сапун и шампоан или друг твърд материал могат да доведат до запушване на канализацията.

Най-добрият превантивен метод би бил да ограничите отлаганията на тези видове вещества в канализацията. Експерт по аварийно отводняване може незабавно да проучи водопроводната система. И да се заеме с отпушването на канала с опит и специализирано оборудване. Последното нещо. Което искате да направите, е да се опитате да използвате водопроводни продукти без рецепта. Тъй като това може да доведе до повече щети, отколкото ползи.

Естествено ли се запушва канализацията?

Канализацията се запушва през цялото време. И докато най-често срещаните проблеми с вътрешните тръби и дренажи се свеждат до продукти. Които използваме и отмиваме, външните дренажи често могат да бъдат блокирани естествено поради околната среда.

Например внезапните наводнения могат да причинят истинска извънредна ситуация. Те са непредсказуеми по природа и могат да се появят за минути и ако вашата дренажна система не може да се справи. Поради листа, клони и диви животни, това може да доведе до сериозен проблем с дренажа.

Корените на дърветата са друг естествен проблем, който причинява запушване на канализацията. Тъй като те често растат и се разширяват под земята в търсене на подходяща влага.

Точно като всяко структурно оборудване, дренажните тръби могат да се счупят или разхлабят с течение на времето. Поради честа нестабилност на земята и влошаване на оборудването. Това може да доведе до изтичане на вода или натрупване на вода в тръбата. Без да има къде другаде да отиде.

Как да се справим съв спешен случай на ВиК авария
Scroll to top