Как да отпушите тоалетната си с дренажна змия

Как да отпушите тоалетната си

Как да отпушите тоалетната си? Винаги е неприятно да осъзнаете, че имате запушена тоалетна, която не може да се поправи с бутало. Но добрата новина е, че друг прост инструмент може да ви помогне да се справите с проблема – змия или дренажен шнек.

С помощта на тоалетна змия (известна още като дренажен шнек или шнек на водопроводчик) ще можете да бръкнете в недрата на тоалетната и или да прокарате запушването, или да го издърпате.

Какво е тоалетна змия и как да отпушите тоалетната си?

Инструментът се състои основно от дълъг кабел, обвит в гумена тръба. Навит връх от единия край влиза в канализацията и се захваща със запушалката, докато ъглова дръжка от другия край действа като манивела за удължаване на кабела.

Стъпки за отпушване на тоалетна със змия

Ето ръководство стъпка по стъпка как да отпушите тоалетна със змия.

Стъпка 1: Подгответе пространството и инструментите

Разчистете зоната близо до тоалетната, в случай че водата изтече от чинията, докато работите, и сложете чифт пластмасови ръкавици, за да защитите ръцете си. Дръжте кофа под ръка, в случай че в крайна сметка извадите препятствието и трябва да го поставите някъде.

Уверете се, че гуменият ръкав на змията е изтеглен докрай до главата (края на намотката). Това ще предпази металния кабел от надраскване на порцелана на купата и дренажните тръби. Освен това се уверете, че главата на шнека е напълно прибрана, преди да започнете.

Стъпка 2: Удължете кабела

Насочете главата на змията към основата на тоалетната чиния, под ъгъл към канализацията. Завъртете манивелата по посока на часовниковата стрелка, за да освободите кабела равномерно, като прилагате лек натиск надолу. Ако е необходимо, коригирайте ъгъла на влизане. Продължете да въртите, за да удължите дължината на кабела, докато срещнете съпротивление, което показва, че сте попаднали на запушването.

Стъпка 3: Отстранете запушването

След като осъществите контакт с блокирането, можете да продължите да извивате кабела с надеждата да прокарате препятствието. Ако предметът е твърде голям, за да се придвижи напред, опитайте да го разчупите, като разклатите змията и приберете и удължите кабела, докато можете да го преместите напред свободно.

Ако обаче препятствието не се движи, дръпнете кабела, като завъртите манивелата в обратната посока. Каквото и да запушва канализацията, трябва да бъде уловено в намотката на змията и вие ще можете да го издърпате. Изхвърлете го в кофата. Ако запушването е на парчета, може да се наложи да повторите този процес, докато всичко бъде извадено.

Стъпка 4: Пуснете водата в тоалетната

Ако водата не се оттича автоматично от купата, след като сте отстранили запушването, пуснете водата в тоалетната, за да сте сигурни, че проблемът е напълно отстранен. Не забравяйте да почистите добре змията и тоалетната чиния, след като сте готови!

Как да отпушите тоалетната си с дренажна змия

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top