Какви документи са необходими за регистрация на КАСКО

каско

По правило са необходими следните документи за сключване на застрахователна полица Каско: удостоверение за регистрация, лична карта и права. Въпреки че различните застрахователни компании могат да поискат допълнителни документи.

Какво е Каско? Какви са плюсовете и минусите на тази застрахователна полица за Вашия автомобил?

Каско е доброволна автомобилна застраховка. Цената на застраховката на каско може да бъде значително по-висока от гражданската отговорност, но застраховката покрива почти всички видове щети:

  • щети при злополука;
  • кражба;
  • палеж;
  • кражба на авточасти.

За разлика от Гражданската отговорност, не е необходимо да издавате цялостна застрахователна полица, но такава полица дава много предимства: ще бъдете обезщетени за щетите, дори когато вие сами сте били виновникът за инцидента, случайно ударил колата на паркинга .

Разбира се, има и недостатъци. Каско застраховката не се регулира от отделен федерален закон и застрахователните компании определят свои собствени тарифи.

Отново за разликите между застрахователната полица Каско и Гражданската отговорност?

Застраховката и Гражданска отговорност са два вида автомобилни застраховки.

Как една политика се различава от друга? OSAGO е застрахователна полица за гражданска отговорност. Каско е имуществена застраховка. Допълнителна разлика е доброволността. Не можете да шофирате без OSAGO, но можете да направите без пълна застраховка, ако желаете.

Има и други разлики:

Условията на застраховката по OSAGO са залегнали във федералния закон. За застрахователните компании могат да предложат свои условия.

Цената на полица OSAGO се определя от федералния закон и / или други нормативни документи на регулатора, Каско – от застрахователя.

С полица OSAGO, в случай на злополука по вина на водача, само жертвата ще получи обезщетение, ако има застрахователна полица на каско, собственикът на колата, дори ако той е бил виновникът.

Застрахователната компания може да откаже да ви издаде полица. Това няма да се случи с OSAGO.

Какво е обезщетението по застраховка, по ГО?

В случай на застрахователно събитие трябва да се свържете с вашата застрахователна компания за компенсиране на щетите. Обезщетението за ГО зависи от вида на причинените щети. Ако при инцидента са пострадали хора, обезщетението е в рамките на 500 000 рубли за всяка жертва. Такова произшествие трябва да се регистрира в КАТ.

Какви документи са необходими за регистрация на КАСКО
Scroll to top